6C論壇~

不可以爆粗
 
首頁首頁  歡迎頁歡迎頁  常見問題常見問題  會員註冊會員註冊  登入  

分享 | 
 

 y冇人係到搞gag?

向下 
前往頁面 : 1, 2, 3, 4  下一步
發表人內容
☆晴↗女★
律政司司長
律政司司長
avatar

文章數 : 1032
注冊日期 : 2008-12-02
年齡 : 21
來自 : 我媽個肚

發表主題: y冇人係到搞gag?   周四 12月 04, 2008 8:39 pm

有冇搞錯呀,又話呢到係搞gag,都唔係ge~ Mad
回頂端 向下
http://hk.myblog.yahoo.com/
~@霖霖B*
城市人
城市人
avatar

文章數 : 1
注冊日期 : 2008-11-20

發表主題: 搞gag   周五 12月 05, 2008 6:37 pm

2.話說有架飛機比人騎劫,d乘客會對劫機者講d咩呢?估一手機品牌
Ans:Nokia(落機呀~)
3.補時贏波,估一汽車品牌
Ans:保時捷
4.話說有間名牌鋪頭一折大減價,有個女人走左入去掃貨,但佢買完出黎之後就死左
佢究竟點死?
Ans:抵死
5.點解BB唔識笑?
Ans:因為可以笑的話,不會哭
6.拉乜野可以學到野?
Ans:Library
7.鍵盤入面邊個掣最靚仔?
Ans:F4
8.L訓低左會變成咩?
Ans:Aeroplane(L平)
9.咩毛最普通?
Ans:Normal
10.點解晌船上唔可以講笑話?
Ans:因為個海聽到會笑,咁就會引起海潚
11.小明自己做暑期作業,第二日,佢死左,點解?
Ans:因為自作業,不可 活
12.天空之城,估香港一地方名
Ans:堅尼(離)地城
13.麥當勞叔叔個頭,估一國家名
Ans:緬甸(免電)
14.邊兩個英文字母最難教?
Ans:C、E,因為EC難教
15.學生最怕乜野魚?
Ans:東星班(Don’t升班)
16.乜野豬得一隻腳?
Ans:珍寶珠
17.魚無腳,蟹無翼,咁蝦無咩?
Ans:太郎
18.魚蛋粉入面有魚蛋,咩粉入面有雪糕?
Ans:Seven
19.有乜野唔可以擺入雪櫃?
Ans:秘密,因為不能說的秘密
20.承上題,邊個電視藝人唔梳得頭?
Ans:朱咪咪,因為不能梳的咪咪(不能說的秘密同普通話讀)
21.菠蘿係黃色,咁咩蘿係綠色?
Ans:Keroro
22.麥兜自己沖涼,估一近代文學作家名
Ans:朱自清
23.英文有廿六個英文字母,當E同T走左之後,會剩低幾多個英文字母?
Ans:21個,因為ET搭UFO走左
24.恐怖分子下面係乜野?
Ans:恐怖分母
25.承上題,咁中間係乜野?
Ans:恐怖分線
26.足球姓祝,籃球姓藍,咁柔道姓咩?
Ans:姓誕,因為又到聖誕,又到聖誕~
27.大口仔搽紅唇膏,估一英文生字
Ans:Direction(大red唇)
28.六減二幾時等於零?
Ans:做六gei手勢果時
29.有怪獸入侵地球,我地應該點做?
Ans:唱進行曲(超人的主題曲歌詞:這進行曲,一高奏,妖怪便逃走~)
30.恭喜發財,估一國家名
Ans:比利時(比利是)
31.NDS同PSP對打,邊個會贏?
Ans:NDS,因為NDS係屈機(摺機)的
32.點解撩耳仔會好開心呢?
Ans:因為Happy New Year~
33.冬甩個爸爸係邊個?
Ans:多啦A夢(片尾曲:冬甩個爸爸,冬甩個爸爸,多啦A夢)
34.晌多啦A夢入面,邊個人大個左會做醫生?
Ans:小夫(大個做大夫)
35.晌多啦A夢入面,老師病左會傳染比邊個?
Ans:大雄,因為野比大雄
36.承上題,佢最先傳染比邊個?(唔係多啦A夢人物)
Ans:小新,因為野原新之助
37.多啦A夢姓咩?
Ans:吳(片頭曲:多啦A夢唔~)
38.點解多啦A夢成日話睇唔到野?
Ans:因為佢伸手不見五指
39.點解呢個世界上有東京、南京、北京但無西京?
Ans:因為西經比唐三藏拎左
40.Hello Kitty見到Dear Daniel塊面上有個交叉,點解Kitty會打Daniel一巴?
Ans:因為個交叉係Miffy個口
41.地球爆左, 咁要走去邊度?
Ans:地球gei右邊
42.咩動物識打桌球?
Ans:鷹,因為鷹識桌球
43.九加四幾時等於一?
Ans:睇時針吧
44.一個中文字,分起來會很爽,合起來會很痛,猜動詞(18+)
Ans:咬
45.廣東出冬瓜,廣南出南瓜,廣西出西瓜,咁廣北會出咩?
Ans:出聲,因為講不(廣北)出聲
46.咩生果唔打字?
Ans:蕉,因為不打字蕉
47.有咩老鼠得兩隻腳?
Ans:米奇老鼠
48.承上題,有咩鴨得兩隻腳?
Ans:所有鴨(包括唐老鴨)
49.如何用三盞燈同一張凳營造一個緊張氣氛?
Ans:燈燈燈凳
50.柴、米、油、鹽,有邊樣唔係八十年代gei產品?
Ans:油,因為油不是八十年代~
51.夫差係吳國人,西施係越國人,咁勾踐係咩人?
Ans:劉松仁
52.麵包A、B、C、D,邊 個包係苦?
Ans:C,因為麵包師傅(C苦)
54.晌咩時候零會大過二,二又會大過五?
Ans:猜包剪鎚果時
55.咩動物會撕爛條鰻魚?
Ans:蛇,因為余斯曼(蛇撕鰻)
56.小明比大明養,咁大明比邊個養?
Ans:狗,因為久仰大名(狗養大明)
57.益力多係咩味架?
Ans:你今日飲左未
58.李雲迪最憎咩理髮產品?
Ans:美源髮彩,因為美源髮彩,冇得「彈」
59.阿明同阿珊去打劫銀行,但事敗逃亡
但d警察追捕果時唔追阿明,淨係死追阿珊,點解呢?
Ans:因為喜瑪拉雅山(起碼拉阿珊)
60.達文西密碼上面係咩?
Ans:達文西帳號
回頂端 向下
☆卡門ka雯★
財政司司長
財政司司長
avatar

文章數 : 1046
注冊日期 : 2008-11-26
年齡 : 21
來自 : 我媽個肚

發表主題: 回復: y冇人係到搞gag?   周五 12月 05, 2008 7:17 pm

= =....
D gag好爛
回頂端 向下
http://www.kws.edu.hk/supersite/?uid/123
無聊冇野做
行政長官
行政長官
avatar

文章數 : 142
注冊日期 : 2008-11-09
年齡 : 20
來自 : 火星

發表主題: 回復: y冇人係到搞gag?   周一 12月 08, 2008 7:58 pm

Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation
回頂端 向下
http://6c6c.666forum.net
沈珊珊
富豪
富豪
avatar

文章數 : 16
注冊日期 : 2008-11-14
年齡 : 20
來自 : 呀媽個肚

發表主題: 回復: y冇人係到搞gag?   周一 12月 08, 2008 9:44 pm

都冇geg搞 Exclamation
回頂端 向下
☆卡門ka雯★
財政司司長
財政司司長
avatar

文章數 : 1046
注冊日期 : 2008-11-26
年齡 : 21
來自 : 我媽個肚

發表主題: 回復: y冇人係到搞gag?   周三 12月 10, 2008 5:32 pm

上面個人係邊個呀??
回頂端 向下
http://www.kws.edu.hk/supersite/?uid/123
小爾
富豪
富豪
avatar

文章數 : 19
注冊日期 : 2008-11-20
年齡 : 21
來自 : 動物橫町

發表主題: 回復: y冇人係到搞gag?   周四 12月 11, 2008 5:56 pm

好爆!雖然有啲聽過,但有啲真係笑到噴飯.lol


小爾 在 周四 2月 19, 2009 11:47 am 作了第 1 次修改
回頂端 向下
http://hk.myblog.yahoo.com/elisewu1996
☆卡門ka雯★
財政司司長
財政司司長
avatar

文章數 : 1046
注冊日期 : 2008-11-26
年齡 : 21
來自 : 我媽個肚

發表主題: 回復: y冇人係到搞gag?   周四 12月 11, 2008 6:44 pm

咦~?我係真係笑到連飯都噴 Laughing 唔到呀~哈哈哈哈~
回頂端 向下
http://www.kws.edu.hk/supersite/?uid/123
☆晴↗女★
律政司司長
律政司司長
avatar

文章數 : 1032
注冊日期 : 2008-12-02
年齡 : 21
來自 : 我媽個肚

發表主題: 回復: y冇人係到搞gag?   周五 12月 12, 2008 5:30 pm

又幾好笑喎-3-
回頂端 向下
http://hk.myblog.yahoo.com/
☆卡門ka雯★
財政司司長
財政司司長
avatar

文章數 : 1046
注冊日期 : 2008-11-26
年齡 : 21
來自 : 我媽個肚

發表主題: 回復: y冇人係到搞gag?   周五 12月 12, 2008 7:34 pm

真係冷
回頂端 向下
http://www.kws.edu.hk/supersite/?uid/123
☆晴↗女★
律政司司長
律政司司長
avatar

文章數 : 1032
注冊日期 : 2008-12-02
年齡 : 21
來自 : 我媽個肚

發表主題: 回復: y冇人係到搞gag?   周日 12月 14, 2008 4:17 pm

我唔明y你要係到講真係冷 Question
(請卡門答我問的問題)
回頂端 向下
http://hk.myblog.yahoo.com/
☆卡門ka雯★
財政司司長
財政司司長
avatar

文章數 : 1046
注冊日期 : 2008-11-26
年齡 : 21
來自 : 我媽個肚

發表主題: 回復: y冇人係到搞gag?   周五 12月 19, 2008 5:14 pm

e個ge意思係好耐都冇人係到講野呀
回頂端 向下
http://www.kws.edu.hk/supersite/?uid/123
☆晴↗女★
律政司司長
律政司司長
avatar

文章數 : 1032
注冊日期 : 2008-12-02
年齡 : 21
來自 : 我媽個肚

發表主題: 回復: y冇人係到搞gag?   周日 12月 21, 2008 4:36 pm

卡門~kaman 寫到:
e個ge意思係好耐都冇人係到講野呀
What a Face 哦~知道啦
回頂端 向下
http://hk.myblog.yahoo.com/
☆卡門ka雯★
財政司司長
財政司司長
avatar

文章數 : 1046
注冊日期 : 2008-11-26
年齡 : 21
來自 : 我媽個肚

發表主題: 回復: y冇人係到搞gag?   周四 12月 25, 2008 1:28 pm

其實e d係唔係冷笑話黎架?
回頂端 向下
http://www.kws.edu.hk/supersite/?uid/123
Cathy~
區議員
區議員
avatar

文章數 : 25
注冊日期 : 2008-12-17
來自 : 外太空

發表主題: 回復: y冇人係到搞gag?   周日 12月 28, 2008 8:12 pm

O爆嘴
回頂端 向下
Cathy~
區議員
區議員
avatar

文章數 : 25
注冊日期 : 2008-12-17
來自 : 外太空

發表主題: 回復: y冇人係到搞gag?   周日 12月 28, 2008 8:28 pm

其實大家知5知gag點解??
回頂端 向下
☆晴↗女★
律政司司長
律政司司長
avatar

文章數 : 1032
注冊日期 : 2008-12-02
年齡 : 21
來自 : 我媽個肚

發表主題: 回復: y冇人係到搞gag?   周二 12月 30, 2008 4:31 pm

唔知-.-
回頂端 向下
http://hk.myblog.yahoo.com/
☆卡門ka雯★
財政司司長
財政司司長
avatar

文章數 : 1046
注冊日期 : 2008-11-26
年齡 : 21
來自 : 我媽個肚

發表主題: 回復: y冇人係到搞gag?   周二 12月 30, 2008 7:54 pm

哈哈......
我都唔知......-v-""""
回頂端 向下
http://www.kws.edu.hk/supersite/?uid/123
☆晴↗女★
律政司司長
律政司司長
avatar

文章數 : 1032
注冊日期 : 2008-12-02
年齡 : 21
來自 : 我媽個肚

發表主題: 回復: y冇人係到搞gag?   周三 12月 31, 2008 10:53 am

-.-
回頂端 向下
http://hk.myblog.yahoo.com/
☆卡門ka雯★
財政司司長
財政司司長
avatar

文章數 : 1046
注冊日期 : 2008-11-26
年齡 : 21
來自 : 我媽個肚

發表主題: 回復: y冇人係到搞gag?   周五 1月 02, 2009 12:53 pm

-v-"""""
回頂端 向下
http://www.kws.edu.hk/supersite/?uid/123
☆晴↗女★
律政司司長
律政司司長
avatar

文章數 : 1032
注冊日期 : 2008-12-02
年齡 : 21
來自 : 我媽個肚

發表主題: 回復: y冇人係到搞gag?   周二 1月 06, 2009 7:41 pm

嘻,大家都唔知...xd
回頂端 向下
http://hk.myblog.yahoo.com/
☆卡門ka雯★
財政司司長
財政司司長
avatar

文章數 : 1046
注冊日期 : 2008-11-26
年齡 : 21
來自 : 我媽個肚

發表主題: 回復: y冇人係到搞gag?   周二 1月 06, 2009 7:46 pm

【晴‧之‧女】 寫到:
嘻,大家都唔知...xd
嘻嘻.....
回頂端 向下
http://www.kws.edu.hk/supersite/?uid/123
沈珊珊
富豪
富豪
avatar

文章數 : 16
注冊日期 : 2008-11-14
年齡 : 20
來自 : 呀媽個肚

發表主題: 1. 上廁所時首先要怎樣?   周四 1月 15, 2009 10:54 pm

1. 上廁所時首先要怎樣?
A)  上廁所時首先要放下馬桶的蓋。
B)  上廁所時首先要拿起馬桶的蓋。
C)  上廁所時首先要坐在馬桶上。
D)  上廁所時首先要清洗馬桶。

答案:A
回頂端 向下
無聊冇野做
行政長官
行政長官
avatar

文章數 : 142
注冊日期 : 2008-11-09
年齡 : 20
來自 : 火星

發表主題: 回復: y冇人係到搞gag?   周五 1月 16, 2009 5:42 pm

......

_________________
回頂端 向下
http://6c6c.666forum.net
☆卡門ka雯★
財政司司長
財政司司長
avatar

文章數 : 1046
注冊日期 : 2008-11-26
年齡 : 21
來自 : 我媽個肚

發表主題: 回復: y冇人係到搞gag?   周日 1月 18, 2009 3:07 pm

lizasum 寫到:
1. 上廁所時首先要怎樣?
A)  上廁所時首先要放下馬桶的蓋。
B)  上廁所時首先要拿起馬桶的蓋。
C)  上廁所時首先要坐在馬桶上。
D)  上廁所時首先要清洗馬桶。

答案:A
沈沈講得岩!>v<

_________________
我係卡爆門xq
回頂端 向下
http://www.kws.edu.hk/supersite/?uid/123
 
y冇人係到搞gag?
回頂端 
1頁(共4頁)前往頁面 : 1, 2, 3, 4  下一步

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
6C論壇~ :: 搞gag區-
前往: